Dacă în urmă cu numai câțiva ani se vorbea despre experiențe mai mult pe segmentul turismului exclusivist, astăzi asistăm la o creștere impresionantă a categoriei de turiști care caută să aibă parte, în vacanțe sau scurte călătorii, de evenimente și trăiri deosebite, în detrimentul clasicelor vizite la obiective turistice renumite ori a petrecerii pasive, statice a timpului liber
Pe acest fond, în locurile care au permis apariția unor locații ieșite din forma clasică – hotel, pensiune, cabană și altele – întreprinzătorii industriei ospitalității au trecut la fapte, au investit și au creat adevărate bijuterii turistice. Cele mai multe dintre acestea, premium sau chiar de lux.
Vorbim despre așa-numitul segment al hotelurilor de tip landscape a cărei apariție a fost posibilă tocmai pentru că preferințele clienților s-au schimbat semnificativ. Pentru că, pur și simplu, noua generație de călători nu se mai mulțumește doar cu priveliști pitorești și facilități de lux, ci caută experiențe captivante care să le implice toate simțurile și să le creeze amintiri de-a dreptul memorabile.
Acest nou val de clienți este condus, aproape exclusiv, de dorința de a trăi experiențe unice și autentice care să rezoneze cu valorile și stilul lor de viață. Noul lor stil de viață, bazat pe principii total diferite de ale părinților ori ale unor categorii de persoane care apreciază cantitatea în defavoarea calității.
Ei sunt aventurieri în suflet, căutând să se conecteze cu natura, în primul rând, căutând să-și ofere timp de calitate, trăiri intense, liniște, sănătate și profunzime. Apoi, vor să cunoască cultura și comunitatea locală în moduri inedite și autentice. Sunt cei care pun preț pe sustenabilitate, bunăstare și dezvoltare personală și se așteaptă ca inovatorii în turism să răspundă acestor nevoi cu oferte inovatoare.
Locațiile clasice încearcă, în felul lor, să răspundă aceastei cereri prin transformarea peisajelor lor în spații dinamice care oferă o multitudine de activități și experiențe. De la tururi ecologice interactive care îi educă pe oaspeți cu privire la flora și fauna locală până la sesiuni de yoga în aer liber care armonizează corpul și mintea cu mediul natural, ownerii apelează la toate formele de atragere a clienților.
Mai întâi au fost cei care au revoluționat amenajarea peisagistică a stațiunilor prin integrarea tehnologiei și au creat medii primitoare și durabile care au îmbunătățit experiența oaspeților. Abordarea lor merge dincolo de estetică, concentrându-se pe crearea unor spații care nu sunt doar frumoase, ci și funcționale și captivante pentru oaspeți.
Nu a fost însă suficient, pentru că turiștii despre care vorbim aici sunt cei care nu se identifică cu mulțimile, indiferent de cât de bine sunt amenajate spațiile de recreere. În ultimii ani au apărut în mai toate zonele turistice la nivel global resorturi de tip landscape, în care nu doar șederea se realizează în spații nonconformiste, create total în afara ideii de hotel clasic, cu zeci de camere și zone de luat masa, ci și opțiunile de recreere, total ieșite din comun.
Cu ce sunt diferite aceste resorturi? Mai întâi prin amplasarea “camerelor“, fie la mare înălțime, printre copaci, fie la marginea unor văi care oferă priveliști spectaculoase ori pe malurile abrupte de unde marea sau oceanul se oferă cu nemărginită generozitate privirii. Apoi, printr-un design adaptat locului în sine, cât mai apropiat de natură.
De regulă, acest tip de resort este creat pentru un număr restrâns de turiști, astfel încât experiența șederii să fie pe deplin trăită într-un cadru restrâns. până la tehnologia modernă care însoțește aceste spații în cele mai mici detalii.
Pe de altă parte, inovația resorturilor de tip landscape nu se reduce nici pe departe la peisaj, amplasare și design, ci include fără excepții și soluții de tehnologie avansată, prin care turiștii să beneficieze de cele mai bune experiențe.
În România, NCLAV deschide drumul acestei nișe de servicii turistice, fiind primul resort de tip landscape hotel, amplasat în inima zonei Sibiului, pe Valea Sadului. Într-un peisaj de poveste, căsuțele, sugestiv denumite enclave, fac parte dintr-un concept inovator și unic în Europa.
Se rotesc după soare și lumină, sunt prevăzute cu dotări de ultimă oră într-un ambient de lux – audio, vizual și de atmosferă – pe care și-l pot personaliza. Dacă adăugăm facilitățile Spa-ului și experiența Capsulei Mindfulness, avem tabloul aproape complet al unei escapade absolut neobișnuite nu doar din România, ci și din Europa.
Vă invităm să le descoperiți!